Miksi Web-palveluita?

By 19.8.2010Yleinen

Web-palveluiden hyötyjä verrattuna perinteisiin ”työasemasovelluksiin”:

1. Palveluita voi käyttää missä vaan.
– milloin vaan.
– millä päätelaitteella tahansa jolla pääsee nettiin (PC, Mac ja älypuhelin/tabletti).
4. Käyttäjiä voidaan rajata joko tiukasta yrityksen sisäiseen intra-nettiin tai vapaammin, jolloin järjestelmään pääsee esimerkiksi kotoa, asiakkaiden tiloista tai kesämökiltä.
5. Web-palvelut tarjoavat valmiiksi erilaisia näkymiä eri rooleille. Eli samaa ohjelmaa voivat käyttää niin järjestelmän ylläpitäjät, normaalikäyttäjät tai yrityksen asiakkaat. Kaikki näkevät ohjelmasta vain heille osoitetut tiedot.
6. Ohjelmistoa ei tarvitse asentaa päätelaitteelle.
7. Palvelut tukevat valmiiksi useita samanaikaisia käyttäjiä – kaikilla käyttäjillä ajantasainen tieto.
8. Ei päivityksiä, ohjelmistosta uusin versio on aina käyttäjien ulottuvilla.
9. Helppo käyttöönotto – ei asennus- tai päivitysrumbaa yrityksien tietokoneisiin, avaat vain selaimesi!
10. Web-palvelut eivät millään tavalla rajoita ohjelmiston luonnetta tai tarkoitusperää – web-palveluna voidaan käytännössä tehdä kaikenlaisia ohjelmia.

Web-palveluiden haasteet:

Tietoturva. Vertaisin web-palveluiden tietoturvaa auton renkaisiin.
Laadukkaassa autossa ei tarvitse pelätä, että renkaat irtoavat kesken matkan, sama koskee myös laadukkaita web-palveluita. Hyvän tietoturvan takaaminen on meidän työtämme.

Suorituskyky (varauksin). Web-palvelut pyörivät siis niin sanotuissa servereissä, tietokoneissa jotka sijaitsevat esimerkiksi yrityksesi tiloissa tai palveluntarjoajan kuten Netplazan tiloissa. Kunhan yritys muistaa huolehtia riittävistä tietoliikenneyhteyksistä sekä myös serverien hyvästä tasosta niin mitään ongelmia ei tämän suhteen tule. Me myös autamme asiakkaita ratkaisemaan ja optimoimaan mahdolliset pullonkaulat.

Jätä viesti